Personligt rekord

Personligt rekord! Har lyckats packa ner allt jag behöver för en vecka i Filippinerna i en enda ryggsäck
Trodde till en början att det skulle vara helt omöjligt men lyckades faktiskt tillslut. Fick dock offra några viktiga saker så som hårfön, extra skor och balsam. Men det ska jag väl klara mig utan i en vecka!?
Snart ska vi i alla fall ner mot stan. Planet lyfter nån gång vid ett skulle jag tro och i natt landar vi i Cebu - Filippinerna. Ska bli riktigt härligt att äta turistmat, bo på hotell och bara komma i från Hong Kong en vecka även fast det visar regn i Filippinerna. Lite sol kanske vi kan få ändå. Hoppas!! :)
Tillbaka i Hong Kong 4 februari igen.
Kram Emelie

Någon tycker om mig

Igår fick jag ett tidigt alla hjärtans dag paket. Godis hemifrån, min favorit choklad och en bok. Lycka! :) Paketet var från mamma och Thord och hade klarat sig bra på vägen hit. Tove hade också fått ett paket hemifrån, där gick det inte riktigt lika bra. Ni kan ju läsa vad hon tyckte om det hela på http://tovegardberg.blogg.se/
En varning där alltså om någon mer kanske hade tänkt att skicka något till mig :) inget av större värde för paketen kan försvinna helt. Mitt paket fanns som tur var att hämta ut men någon hade faktiskt öppnat det.
Så här kan det se ut när man får presenter hemifrån:
Igår kväll var vi på studentbaren som ligger här på campus. Härligt ställe med billig alkohol och en del riktigt god mat. Vi spelade olika sällskapsspel och dessutom biljard. Och om jag får säga det själv så var jag faktiskt bättre än förväntat, tycker till och med att ordet bra passar in i sammanhanget! :)
Kram Emelie

ANTI MOSQUITO

Har inte hänt speciellt mycket idag. Skola och sen träffat Jonas och Tove för middag på ett av matställena som finns här på campus. Skolmaten är fortfarande sjukt dålig men tror jag håller på att vänja mig vid det med. Istället för att gå hem och plugga som jag egentligen hade tänkt så blev det solsidan hos Tove. Det har vart mycket solsidan sen jag kom hit. Visste ju inte ens att programmet existerade fören Tove tipsade mig. Men hur bra som helst är det i alla fall!! :)
Min mamma oroade sig för att jag skulle få malaria av mygg häromdagen. En bild för att lugna henne kommer därför här:
Antar att man i alla fall kan dra två slutsatser av denna bild.
1 - Mygg är förbjudna på Campus!
2 - Kineser är allt bra konstiga ibland!
Kram Emelie

Öl ska det va!?

Öl är ju egentligen inte min grej men när cidern försvinner och alternativen blir färre så måste man ju variera sig. Idag kom jag i alla fall en öl närmare Tove och Jonas mål.
Och jag kan väl erkänna att tillsammans med god mat och trevligt sällskap så smakade ölen lite bättre än vanligt.
Efter middagen åkte vi vidare och kollade in marknaden i Yau Ma Tei. Mycket skräpsaker men även en del söta smycken. (Fejk så klart). Köpte ändå ett fint halsband för 25 kr.
Kram Emelie

Min roomie

Min rumskompis har kommit nu, eller "min kines" som vi säger till varandra när vi pratar om våra rumskompisar. Egentligen kom hon ju förra veckan fast då var jag ute och kom inte hem fören hon sov. När jag vaknade på morgonen var hon borta igen. Innan hon gått hade hon skrivit dessa lappar och lämnat till mig, så fick intrycket redan då av att hon verkade vara väldigt snäll.
På lapparna förklarade hon att hon jobbade på ett sjukhus just nu och att det är därför hon inte varit här. Hon lämnade även sitt telefonnummer så jag kunde ringa om jag behövde hjälp med något. Väldigt snäll tjej alltså :)
Efter detta var hon borta ytterligare en vecka men i förrgår träffade jag henne för första gången. Många kineser här är väldigt blyga och föredrar att glo på oss utbytes studenter framför att prata med oss. Min rumskompis var ett undantag. Hon satt och pratade med mig väldigt länge innan hon gick och la sig så jag tror att det kommer bli bra att dela rum med henne :) Nu är hon iväg igen eftersom hon alltid åker hem på helgerna men efter det kinesiska nyåret kommer jag ha en rumskompis på heltid precis som alla andra. Känns ändå skönt att jag fick ha ett eget rum hela första månaden :)
Kram Emelie

Heritage trail

Igår var vi iväg på vad som kallades för "Heritage trail", en utflykt anordnad av skolan för oss utbytes studenter. Efter toppendagen vid Buddhan var förväntningarna skyhöga men dagen blev tyvärr inte riktigt som vi hade tänkt oss, om jag säger så.  Det hela gick väl ut på att se vart den första klanen slagit sig ned i "New territories". New territories är ett område i Hong Kong, universitetet ligger till exempel där. Hur som helst var det inte speciellt intressant och det slutade med att vi bara räknade ner tiden för att få åka hem igen. Inte en tur jag rekommenderar alltså.
Nadja framför en av byggnaderna vi kollade på:

Kvällen var desto bättre med solsidan hemma hos Tove  :)
Idag är det plugg som gäller och ikväll blir det kanske den vegetariska restaurangen igen :)
Kram Emelie

Hike, tält och öl?

Ett tillägg till förra inlägget om Buddha utflykten kommer här.
Som ni ser på bilden nedan är Tove lite mer av en friluftsmänniska än vad jag är. Så är även Jonas även om det inte framgår lika tydligt av bilden. En Tove iförd full träningsmundering samt tillhörande ryggsäck hade alltså bestämt att vi skulle promenera nedför berget. Jag var lite mer skeptiskt till det hela men som ni läste i förra inlägget blev det en superbra promenad. Hur som helst är både Jonas och Tove nu övertygade om att fyra månader med dem även kommer förvandla mig till lite mer av en friluftsmänniska. När jag kommer hem från Hong Kong tror de alltså att jag kommer älska vandringar, sova i tält och gilla att dricka öl? Vad tror ni om oddsen på det? Jag är inte lika säker som dem, men vem vet. Själva promenaden visade sig ju vara bland det bästa jag gjort sen jag kom hit :)
Ikväll har vi haft Solsidan maraton med massa chips. Ni som inte sett serien, kolla upp den. Hur bra som helst verkligen! :)
Kram Emelie

Big buddha

Bästa dagen hittills. Det var igår det när jag, Tove och Jonas åkte till Lantau island för att se Big Buddha. Big Buddha, eller Tian Tan Buddha som den också kallas, är en stor buddha staty i brons som byggdes på ön 1993. Mer exakt är Buddhan 34 meter hög och för att ta sig upp bland bergen där den är byggd fick vi åka linbanan.
Inne i Buddhan fanns ett museum där en relik i form av en tand fanns. Tanden var dock extremt liten och efter som man inte fick gå närmare än 3 meter så kunde vi tyvärr inte riktigt se den :P I priset för museumet (23kr) ingick även nudlar, te och efterrätts dumplings så det var väldigt prisvärt ändå! :)
Buddha:
Jag och Jonas med Buddhan:
Nudlar, dumplings och te:
Värt att tillgägga om bilden ovan är att i Hong Kong är de helt galna med att sätta upp varningsskyltar och förbudskyltar. Denna skylt är ett bra exempel på det. "No climbing" på bordet. Nähä?
På Toves och Jonas initiativ tog vi sedan en promenad ner för berget. 7 km var det nedför och det fanns skyltar som visade att dessa 7 km skulle ta cirka 2 timmar och 45 minuter. I kinesernas takt alltså! Kineserna går väldigt långsamt. För oss tog det cirka en timma. Träningsvärk idag? Svar JA. Men hur fint som helst var det! Vi såg mycket fin natur och husen där munkarna och nunnorna bor.
På väg ner för berget:
Väl tillbaka till stan åkte vi till en supergod dumplings restaurang. Ni som kommer hit och hälsar på ska definitivt få uppleva den restaurangern själva! :) Dumplings är förresten degknyten med innehåll av kött, skaldjur eller grönsaker. Hur gott som helst! :)
Kram Emelie

Champagne

Igår var det Ladies night. Kvällen började på en restaurang av den mer internationella typen, Spaghetti house. Där åt vi gott vitlöksbröd, goda pastarätter och denna efterrätt: Visst ser den fruktansvärt god ut?! Det var den också!! :)
För att roa mina bröder. Tror de kommer uppskatta detta med tanke på vad som hände Idre ;) Beställde en pastarätt som skulle innehålla musslor. Vad får jag? Jo, en pastarätt full med BACON i såsen. Ett internskämt men ni som var med i Idre vet vad jag menar ;)
Efter middagen blev det utgång. Ett ställe med Ladies night där det serverades gratis champagne till oss tjejer. Lyxigt! och skulle aldrig hänt i Sverige. Hong Kong är allt bra härligt ibland! :)
Kram Emelie

Plugg

Jag har officiellt blivit antagen till Mandarin kursen jag sökt och redan imorn är det dags för det första förhöret. Pluggar som bara den för vill ha bra resultat eftersom det sedan blir en del av slutbetyget men som ni ser är det rätt svårt:
Som tur är behöver vi inte kunna skriva de kinesiska tecknena denna gången utan bara veta vad de betyder.
Har fått klart tre av mina fyra kurser, de som hittills står på schemat är:
Mandarin (kinesiska)
Principles of management
Antropologikursen "Humans and culture".
Saknar fortfarande en fjärde kurs men det ska förhoppningsvis lösa sig under morgondagen. Nu när skolan dragit igång så hinns det inte med så mycket annat än plugg på vardagarna men imorgon ska jag Alexandra och Tove iväg för att hämta våra mainland china visum. Så förhoppningsvis blir det en tur till shenzen i Kina på fredag för extremt billig shopping :)
Kram Emelie

Jag har haft bättre dagar i mitt liv

Vissa dagar är bättre än andra. Detta är inte en sådan dag. Denna dagen har bara varit sämre än andra. Har stött på oväntade problem med D-uppsatsen. Efter att ha kämpat med den hela hösten trodde jag den skulle vara i stort sett klar när jag åkte hit. Det tyckte tydligen inte min handledare. En krånglig statistisk beräkning saknas vilket innebär att både jag, pappa och Marcus jobbar på att lösa det. Det är tur att jag har en så snäll pojkvän och en så snäll pappa! :)
Dagens andra problem är bokningen av semesterresan till Cebu, Fillippinerna. Efter att hemsidan krånglat för mig igår när jag skulle beställa flygbiljett åt mig och Tove lyckades jag äntligen på tredje försöket. I alla fall trodde jag att jag lyckats. I själva verket lyckades jag boka två flygbiljetter men de drog betalningen för fyra. Hoppas på att jag kan lösa det så jag får tillbaka mina pengar där de dragit fel. Annars blev det en väldigt dyr flygresa.
För att åtminstone lägga till något positivt till dagen så kan jag säga att det redan har hunnit bli vår här i Hong Kong. Underbart! :) Det är fortfarande kallt på rummen men skillnaden utomhus är stor. 14 grader + sol och så har en massa fina blommor börjat slå ut :) Hong Kong är en vacker och väldigt varierande stad. Här på Campus är det väldigt grönt och fint, 10 minuter bort med tunnelbanan når vi storstaden och fortsätter man ut till Hong Kong island så finns en massa fina stränder.
En bild från Campus, alldeles vid mitt boende på "New Asia college". Sedan vi kom har jag sett tre olika brudpar ta sina bröllopsbilder här, så ni förstår att det är otroligt fint!:
Kram Emelie

Gossip girl

Idag har varit en riktigt härlig dag. Gossip girl maraton med massa chips och godis. Jonas hoppade av för skolarbete så det blev jag, Tove, Alexandra och Daniela. Daniela är en tjej från Schweiz som vi har lärt känna genom Alexandra, också utbytesstudent så klart.
Första semesterresan är även bokad nu :) Den 28 januari flyger vi till Filppinerna, till en ö som heter Cebu. Ska bli hur härligt som helst för trots att det nästan känns som om vi är på semster i Hong kong så har vi ju ändå föreläsningar och en del måsten. Ska bli skönt att bara hänga på stranden i solen i en vecka :) Vi blir hur som helst borta mellan den 28 januari till den 4 februari, under det kinesiska nyåret alltså. Då har vi ledigt från skolan.
I övrigt har det inte hänt så mycket mer än detta idag men det har verkligen varit skönt med en lugn dag. Händer så mycket här hela tiden så man uppskattar verkligen att bara få sitta under en filt och kolla serier med tjejerna. Imorn är det åter dags för skola, Mandarin och svenska uppsats arbetet står på schemat.
Kram Emelie

Någon som minns?

Blev väldigt lycklig när jag hittade dessa i affären idag! :) Riktigt gott godis som vi brukade äta i Saudi Arabien. Minns ni?! :) Älskar när man är utomlands och hittar sånt som man brukade äta i Saudi men som inte finns i Sverige! :)
Museumturen idag var för övrigt inte det roligaste jag nånsin gjort. Men det var helt okej eftersom det var gratis. Hong Kong museum of history är därför inget jag rekommenderar! Guiden spenderade till exempel en längre tid till att prata om olika stenar som funnits i Hong Kong. Inte så intressant kanske...
Imorgon blir det en lugn dag, vi ska ha Gossip girl maraton. Fick tredje säsongen av pappa i julklapp och eftersom jag inte hann se innan jag åkte så fick den följa med i resväskan. Det blir jag, Tove, Alexandra och en ganska skeptisk Jonas. Vi har dessutom laddat upp med massa chips, popcorn och godis så det ska bli mysigt :)
Kram Emelie

Torsdag och Fredag

Två dagar sedan mitt senaste inlägg. Det har varit två bra dagar men har även längtat hem väldigt mycket. Det är inte att jag har saknat Sverige för det gör jag ju inte direkt (förutom maten) men jag saknar alla er där hemma.
Igår kväll var vi i Mong kok och åt middag. Höjdpunkten var efterrätts stället vi hittade efter middagen. Där fanns allt möjligt sött att beställa som till exempel chokladfonduen som jag och Tove delade på. Jättegott!!
Efteråt blev det utgång. Det är bra att vara tjej här i Hong Kong. Det är alltid Ladies night någonstans vilket innebär fritt inträde och några timmars öppen bar. Det är ju öppen bar för killarna med men de måste först betala inträde för att komma in på krogen.
Igår var jag, Alexandra (en annan svensk) och Tove iväg och ordnade vårat mainland China visum. Ska vara klart på onsdag så sen kan vi åka över till Kina för riktigt billig shopping. Jag och Tove tog sedan en shoppingtur i Mong kok. Köpte en ny klänning och en tröja från en av de mer internationella kedjorna. De har nämligen både Monki och H&M där. Igår var även en bra matdag. Vi hittade Subway, vilket jag älskar, och på kvällen åt vi på en helvegetarisk restaurang. Pure Veggie House hette den. Vi var ett gäng utbytes studenter och även några kineser på middagen så det blev en lite mer kinesiskt traditionell middag. Här i Kina beställer man nämligen in ett antal rätter och placerar dessa i mitten av bordet, sedan delar man på alla rätter. Maten var hur som helst den absolut bästa hittills, det var riktigt gott!! Ett plus var även att det bara fanns vegetarisk mat. Det är svårt att vara vegetarian här då många restauranger inte har något vegetariskt alls.
På schemat för dagen står "Hong Kong Museum of History". Vi tänkte vara lite kulturella medan vi ändå är här.
Kram Emelie

Föreläsning

Fastän jag redan varit på tre föreläsningar känns detta som den första som var riktigt bra. Contemporary chinese society heter kursen och verkar som ett väldigt bra val. Blev ju påmind om mina extremt dåliga Kina kunskaper  i tisdags. Fastän Kina är ett av världens största länder så är det inget vi lär oss speciellt mycket om hemma i Sverige. Hur många vet till exempel Kinas folkmängd eller vad Kinas president heter, utan att googla förstås? Skolan här i Kina verkar förövrigt som något man får lägga ännu mer energi på än hemma. Oförberedda förhör är till exempel en del av det hela och bidrar till viss del till det slutliga betyget. Så det gäller att hänga med helt enkelt.
Lägger med en bild så ni förstår vad jag pratat om när jag sagt att enda möjligheten att bli varm är att gå snabba promenader på Campus området. Universitetet ligger byggt på ett berg och mitt boende är naturligtvis allra högst upp. Här är bilden tagen efter att vi redan var halvägs upp för berget, mitt hus är det i vitt och gult.
Kram Emelie

Efter regn...

Det är skönt att vakna och se att det är 14 grader och sol ute. Inte fullt så lika bra att vakna kl 12 och se att jag försovit mig med 5 timmar. Känner ändå på mig att denna dagen bara kan bli bättre än igår. Planerna för dagen är föreläsning snart (modernt kinesiskt samhälle) och ikväll åka in till stan igen för att hitta riktig mat! :) Eventuellt står utgång även på schemat för imorgon är vi lediga. Här i Hong Kong har vi ju lång helg varje helg :)
Kram Emelie

Regn

Dagen började med en föreläsning i Mandarin (kinesiska). Verkade både roligt och svårt men tänkte försöka få gå en sån kurs ändå. Känns som en bra chans att få lära sig lite av språket när jag ändå är här. Läraren var inte helt pedagogisk utan började med svåra saker och inte alls med sådant man brukar lära sig på nybörjarkurser så vi tänkte försöka hamna i en av de andra föreläsarnas klasser.
Resten av dagen spenderade jag och Tove på hennes rum. Det var bara 7 grader ute idag och regn så det kändes verkligen som kallaste dagen hittills. Hemma hos Tove drack vi te, åt chips och nutella mackor, letade resor och satt under hennes täcke och kollade på solsidan (svensk serie som går på tv 4 för er som inte vet). Har helt enkelt haft en väldigt lugn och mysig dag. Första semesterresan är planerad till om två veckor då det kinesiska nyåret är. Vi har en hel vecka ledigt från skolan så ska bli skönt att komma bort från Hong Kong till värmen. Det aktuella resemålet just nu verkar vara Filippinerna men inget är bokat säkert än. Om någon har tips på billigt resebolag så är förslag mycket välkomna ;)
Kram Emelie

Det går bra nu

Efter en kväll med fint sällskap, riktigt god pizza och lite vin börjar Hong Kong kännas betydligt bättre. Jag, Tove och Jonas fick till slut nog av maten på campus och åkte ner till Mong Kok för att hitta västerländsk mat. Vi hamnade på en trevlig restaurang där maten var god och där vi bara kunde sitta i flera timmar och ha det bra medan värmen i fingrarna kom tillbaka. Blev en riktigt trevlig kväll helt enkelt! :)
Dagens kuser var sådär. En av kurserna ska jag behålla och en annan ska jag försöka bli av med. I morgon blir det att prova på mandarin, alltså kinesiska. Har hört att det ska vara väldigt svårt, i kinesiskan säger man till exempel bokstaven A på fyra olika sätt men det verkar ändå rätt kul. Skoltrött som jag är så behöver jag verkligen just såna kurser som är lite roliga också.
En liten rättelse från gårdagens inlägg angående adressen, det ska se ut så här:
Emelie Hernvall Jonsson
c/o IASP
Office of academic links
The chinese university of Hong kong
shatin N.T
Hong Kong SAR
Kram Emelie

Då börjar allvaret

En liten tur runt campus för att hitta morgondagens föreläsningssalar. Det är riktigt fint här som ni ser på bilderna.

Imorgon börjar alltså skolan för mig. Tre föreläsningar står på schemat. Vet knappt vad de handlar om, det ända jag vet är väl egentligen vad de heter. Contemporary chinese society, Chinas foreign relations  och humans and culture är morgondagens kurser. Det är ett rätt bra system här då vi de två första veckorna får chansen att prova på massa olika kurser innan vi bestämmer oss för vilka vi vill läsa.
Det har inte hänt så mycket mer idag än arbete med uppsatsen, vilken jag som tur var fick ett senare datum på att lämna in. Har även hunnit med en kvällspromenad med Tove. Vi har kommit fram till att ända sättet att få upp värmen är att gå promenader bland universitetets alla backar. Lär ju ha en rätt bra kondition sen när jag kommer hem för att ta sig runt Campus är som ett riktigt träningspass.
Har lyckats kolla upp min adress här i Hong Kong:
c/o Emelie Hernvall Jonsson
office of academic links
the chinese university of Hong Kong
shatin N.T.
Hong Kong SAR
För er som känner er manade att skicka presenter ;) Räknar med att det finns minst två paket till mig på alla hjärtans dag. (Ni vet vilka ni är.....Mamma och Marcus ;) )
Kram Emelie

Söndag

En lugn dag har det varit. Jag och Tove hittade första bra matstället. Fortfarande inte lika god som den svenska Kinamaten men antagligen tillräckligt gott för att jag ska vilja äta de flesta av mina måltider där. Jobbat med uppsatsen som ska lämnas in imorn. Skönt då att min handledare ikväll skickar kommentarer och säger att jag har en "tung grej" att ordna. Uppsats på schemat imorn också alltså!
Kvällste hos Tove blev det sen, mysigt! värmande här i kylan. Så nästa gång det blir en tur till Ikea så blir det definitivt att investera i en tekopp. Det är egentligen inte så att det är jättekallt ute, betydligt varmare än hemma i Sverige är det ju. Idag när solen var framme så kändes det lite som Svensk sommar. Men så fort solen försvinner så blir det kallt, och det var ju inte vad jag trodde när jag packade för resan.
Imorn blir det bara att ordna saker som ännu inte hunnits med. Visum till mainland China ska bland annat ordnas. "Riktiga Kina" ligger ju ungefär 20 minuter från skolan och det är där man hittar den riktigt billiga shoppingen. Det är dessutom därifrån alla billiga utlandsflyg går så lär ju bli en och annan resa dit.
Har med Toves hjälp äntligen lyckats få ordning på min Hong Kong mobil så ni som vill ha numret behöver bara höra av er. Blir billigare om ni skickar sms till den mobilen istället för till min vanliga mobil.
Kram Emelie

Dagen som gått

Det här har vart en bra dag, faktiskt en riktigt bra dag om jag tänker efter. Första dagen med riktig värme utomhus. Ungefär som svensk sommarvärme. Blev tyvärr kallt igen när solen försvann men ibland får man vara glad för det lilla. Lyckades ha första hela skype samtalet med Marcus, utan att det bröts eller strulade över huvudtaget. Det kändes verkligen skönt för saknar honom så mycket. Och slutligen så hade vi en heldag med en tur runt Hong Kong tillsammans med alla andra utbytesstudenter som är här.
Lite bilder från dagen som gått kommer här.
Första stoppet på Hong Kong city tour var The Peak. Därifrån kunde man se hela Hong Kong.

Fyra av oss nio svenskar som är här:

Andra stoppet var stanley market. Alltså en marknad. Vi kollade inte så mycket på själva marknaden, såldes inte så mycket intressanta saker och hur som helst var det också rätt dyrt. I alla fall för att vara här. Men det var ändå ett fint ställe att bara vara på.



Sista stoppet var avenue of stars. Stjärnor i marken med kända asiatiska skådespelare. Kände tyvärr inte igen ett ända namn. Härifrån ser man även bäst de ljus shower som är varje dag. Någon ljus show såg vi inte idag utan de sparade vi till ett annat tillfälle.

Imorn blir det första lugna dagen sen vi kom hit. Inget inplanerat för oss utbytes studenter vilket känns skönt eftersom jag fortfarande har kvar det sista arbetet på min D-uppsats. Vore skönt att få ordning på det innan skolan börjar på allvar här. En lunch/middag med Tove är det enda som står på schemat. Vi blev tipsade om en restaurang som skulle ha bra mat så nu är det bara att hoppas att det stämmer :)

De dagar jag kommer gå i skolan är tisdagar, torsdagar och eventuellt fredagar. Hoppas fortfarande på att komma in på en annan kurs så fredagarna kan strykas. Blir enklare att resa runt i så fall utan att missa något. Lediga dagar kan alltså bli skype dagar ;) (Fanny & Lovisa, har ni ordnat än? ;) )
Kram Emelie

Hotpot, welcoming dinner and Hong kong city tour

Det har hänt en hel del sen mitt senaste inlägg trots att det inte var så länge sedan. Just nu händer det saker för oss utbytes studenter hela tiden.
Hotpoten vi var på i torsdags var en "speciell" upplevelse. En middag utomhus i tre timmar där man själv lagade maten. Vi placerades runt stora runda bord och i mitten av dessa var det två stora grytor. Sedan fick var och en hämta vad man ville äta och helt enkelt koka det i grytorna. Självklart åt man med pinnar för det är vad man får att äta med vad man än beställer. Maten vi kunde välja mellan var olika sorters grönsaker, massa olika sorters kött och även skaldjur. Skaldjuren var som i Sverige levande innan till lagningen. Såg väldigt brutalt ut när de stackars kräftorna slängdes ner i vattnet. Inte blev det bättre av att det inte var tillräckligt varmt så de simmade omkring ett tag innan de dog. Kommer ta ett tag innan jag kan äta kräftor igen med gott samvete.
Välkomstmiddagen igår bestod av ett gäng smårätter som serverades i mitten av varje bord precis som på hotpoten. Så även där delade man maten med alla andra. Även där åt vi med pinnar så antar att jag kommer vara expert på det när jag kommer hem ;) Bild på en av rätterna nedan, det är kyckling och här serveras tydligen kycklingen med huvudet kvar som dekoration. Behöver jag ens säga att ingen vile äta av kycklingen efter det? :P
Restaurangen vi var på :
Efter middagen blev det utgång för första gången i Hong Kong på vad som verkade vara världens minsta nattklubb. Nattklubben var uppe i en av skyskraporna, på 26 våningen. Det var väldigt litet och trångt men kul hade vi :)
Idag ska vi iväg och se Hong Kongs tre populäraste sevärdheter:
the peak
stanley market
the avenue of stars
Förutom detta har jag en liten nyhet till min mamma ;) Du kan sluta handla pandora via internet för i köpcentret i Shatin har de en hel butik :)
Hörs senare
Kram Emelie

Kyla

I Hong kong är det kallt!! och då menar jag inte utomhus utan inne. Temperaturen ute är ungefär  12 grader så det är inte speciellt varmt där heller men idag var faktiskt solen framme så det kändes som Svenskt vårväder. Inomhus däremot är det svinkallt. För att klara natten är det jogging byxor, två tröjor och två par strumpor som gäller plus det tjocka täcket vi har fått här. Känns nästan som om det är kallare inne än vad det är ute. Kylan på rummen går det inte att göra något åt utan vi blev informerade om att det snart skulle bli varmt. Med snart menade han i slutet av februari, 2 månader kvar.
Idag har det inte hänt så mycket mer än att vi fått söka kurser i skolan. Kurserna börjar inte fören nästa vecka vilket har varit skönt då det behövs lite tid för att vänja sig vid allt annat som är nytt. En "guidad tur" runt campus har vi hunnit med. Där träffade vi även två svenskar och ett gäng andra utbytes studenter.
Ikväll ska vi iväg på något som kallas hotpot buffet dinner. Vi vet inte direkt vad det innebär mer än att det är buffe av något slag. Både jag och Tove är skeptiska till maten men vi bestämde oss ändå för att följa med för att träffa de andra utbytes studenterna. Det är inte det att vi är skeptiska utan anledning. För ni som känner mig vet att kina mat är bland det bästa jag vet. Kina maten här har tyvärr inte varit lika bra som hemma, hittills har den inte varit bra alls faktiskt. Förhoppningsvis har vi bara valt att äta på fel ställen dessa två första dagar fast man blir ju lite orolig.
Har fortfarande problem med internet så några skype samtal fungerar troligen inte idag heller. Ska gå till det tekniska centret imorn så kanske det kan ordna sig.
Kram Emelie

Hong Kong

Landade igår i Hong Kong efter en lång resa från Trollhättan till Arlanda och sedan vidare från Arlanda till Hong Kong med mellanlandning i Peking. Det första som hände när vi anlände till universitetet var inchekningen på boendet. Syns ju rätt tydligt på bilden vilken halva av rummet som är min del, man får inte med sig så mycket saker när man måste packa på 20 kilon för fem månader :P



Utsikten från mitt rum på bilden nedan:



Min rumskompis har inte kommit tillbaka ännu, antar att de har haft lov precis som oss för dem börjar inte skolan fören nästa vecka.

Idag har det varit en massa ny information i skolan, varav det känns som jag redan glömt hälften. Skolområdet är för övrigt helt enormt stort. Tar 3 timmar att gå runt hela området men som tur är går det massa gratis bussar som vi får åka runt på. Till skillnad mot vad jag trodde innan jag kom fram så är inte universitetet byggt bredvid ett berg utan faktiskt på berget. Så det känns som det går upp för mer än vad det går nerför. En del gratis tränining får vi ju ut där i alla fall ;)

Efter skolan blev det första shoppingturen i Hong Kong. Det skulle ligga ett köpcentrum 10 minuter från skolan fick vi information om. Väl framme där möttes vi av det största köpcentrumet någon av oss nånsin sett. Butiker på 8 våningar!! Och inte var det små våningar heller. Billigt var det också. I alla fall om man gick in i rätt affärer.
Köpte till exempel adidas joggingbyxor för 300 kr (antagligen halva värdet i jämförelse med hemma).
Ett meal på mc donalds för 25 kr
Det fanns converse för 300 kr
och resan med tunnelbanan till shopping centret kostade bara 8 kr tur och retur.

Har en del problem med internet just nu men ska se om jag kan få ordning på det imorn så blir det en bättre uppdatering med lite fler bilder :)

Kram

RSS 2.0