Sommarpalatset och OS arenan

Dag 3 i Peking startade vi med sommarpalatset vilken är en enormt stor park fylld med fina grönområden, vatten och tempel. Sommarpalatset byggdes ursprungligen för att kejsarfamiljen skulle ha någonstans att spendera sommaren. Idag är parken öppen för allmänheten och är ett väldigt fint grönområde mitt i storstaden Peking:
De Kinesiska templen vaktas nästan alltid av lejon, dessa ska skydda templet mot inkräktare:
Jag hittade en tom piedestal så även jag kunde prova rollen som "vakthund":
Högsta punkten i parken, en konstgjord kulle där ytterligare ett tempel ligger:
Vi bestämde oss för att gå runt parkens största sjö, som täcker ca 3/4 av parkens yta. Såg ju inte så jobbigt ut till en början men parken är verkligen enormt stor. Tänk att en sån stor park var en annan familjs sommarstuga en gång i tiden.
När vi fått nog av tempel åkte vi vidare för att se OS byn där en mängd byggnader och arenor byggdes upp för att Peking skulle kunna hålla i OS 2008.
Där såg vi fågelboet:
Som numera används till Segway åkning för turister:
Tove posar utanför simstadion, självklart kör hon den obligatoriska kinaposen:
Jag som inte är så värst sportintresserad och som inte kan något om någon sport överhuvudtaget kan så här i efterhand känna att detta bidrog till att öka min allmänbildning inom området. Men i det stora hela är OS området idag bara ett turistområde som inte alls verkar användas till sport längre. Kul att se ändå tyckte jag! :)
Kram Emelie

RSS 2.0