Den 12 maj

Då var biljetten hem igen bokad. Den 12 maj landar jag och Tove på Svensk mark på Arlanda flygplats :)
Kram Emelie

Disneyland

Söndagen var sista dagen som Marcus var i Hong Kong. Som tur var gick inte planet fören sent på natten så trots att han skulle åka fick vi en sista hel dag tillsammans. Denna spenderades på Hong Kongs Disneyland. Världens minsta Disneyland och det märktes.  Men att det var litet spelade ingen roll ändå, det var väldigt mysigt att vara där tillsammans och trots att det var litet så spenderade vi hela dagen där. Några åkattraktioner fanns det som även vi kunde åka men de allra flesta var avsedda för de allra minsta barnen. Det som gjorde hela dagen värd var alltså inte åkattraktionerna utan de Disneyshower vi var på. Vi såg två olika shower och även en 3D bio med special effekter. När det spolade vatten på bion så spolade de ut lite vatten över publiken och när det blåste på filmen så blåste det över publiken. Har aldrig varit på något liknande förut så det var väldigt häftigt.
Roligaste åkattraktionen var nog den med Buzz Lightyear där man åkte runt och sköt ner rymdmonster samtidigt som man tävlade mot varandra. Behöver jag ens säga vem som vann? Marcus är lite mer skillad än mig efter allt tvspel han spelat:
Laddade inför 3D bion:
Första showen vi var på kallades Golden Mickeys och var en blanding av massa olika Disney filmer. Där såg vi bland annat Lilo & Stich, Toy Story, Tarzan, Mulan och Lilla Sjöjungfrun. Artisterna var helt otroligt duktiga när de spelade sina roller och man blev lycklig bara av att kolla på dem:
Andra showen vi såg var en om Lejonkungen. Denna var också fantastiskt bra:
Hemma hos Tarzan och Jane:
Eftersom att alla andra vuxna människor (främst kineser) tyckte att det var okej att posa med Disneyfigurerna tyckte jag och Marcus att vi kunde göra samma sak. Här är vi därför med myran Flik från "Ett småkryps liv":
Efter Disneyland åkte vi in till centrum igen för middag innan det var dags att hämta våra väskor och åka mot flygplatsen. Där hittade vi en Irländsk pub med väldigt god västerländskmat, otroligt uppskattat från min sida efter två månader i Kina med nästan bara nudlar och ris. Västerländskmat = riktig mat. Antagligen det jag saknar mest från Sverige, efter familj och vänner så klart ;)
Hade en extremt bra vecka när Marcus var på besök här. Tiden gick alldeles för fort och det var lika jobbigt att lämna varandra på flygplatsen som det var första gången. Men nu är det i alla fall bara 3 veckor kvar tills nästa Sverige besök för då landar mamma, Thord och min lillebror Erik här i Hong Kong. Det ser jag fram emot :)
Kram Emelie

Lamma Island, Star Ferry & The Peak

Lördagen började med att jag och Marcus tog färjan från Central ut mot Lamma Island för en hike. Lamma island är en av de mindre öar som ligger utanför Hong Kong. Ön når man efter 20 minuter på färjan och där finns inte ett spår av storstaden Hong Kong att hitta. Inga skyskrapor eller knappt någon asfalt, bara två mindre byar längs med de båda hamnarna och resterande delar av ön bestående av grön natur och stränder. Det var verkligen en fin plats att vara på. Hiken vi gjorde gick mellan de två hamnarna som finns på ön och tog cirka 1,5 timma.
När vi nådde andra hamnen stannade vi för middag innan vi tog färjan tillbaka. På restaurangen serverades skaldjur varav vi beställde in kanske världens godaste snäckor och räkor. Efterrätten blev färsk mango och annanas.
Behöver jag ens säga hur mysigt vi hade det:
När vi kommit tillbaka till fastlandet provade vi på att åka på "Star Ferry". I guide boken stod det att man inte upplevt Hong Kong fören man åkt på denna. "Star Ferry" är en färja som går mellan 4 hållplatser på Hong Kong. Det var väldigt vackert att åka på färjan för man hade bra utsikt över båda sidor av Hong Kong och över alla stadens största skyskrapor.
Marcus på Star Ferry:
På kvällen åkte vi upp till The Peak med Peak Tramen. Peak Tramen är den spårvagn som går upp för berget till The Peak. Där uppifrån har man fantastisk utsikt över nästan hela Hong Kong. Jag har redan varit där en gång dagtid men när man var där på kvällen blev det som ett helt nytt ställe. Det var verkligen häftigt att se alla ljus nedifrån skyskraporna:
På väg mot The Peak Tram:
Hong Kong på natten:
Marcus uppe vid utsiktsplatsen på The Peak:
Kram Emelie

Ocean Park

På fredagen var det Ocean Park som stod på schemat.
Ocean Park är en nöjespark innehållandes både djur (främst havsdjur men även pandor) och åkattraktioner. Blev en riktigt bra dag där vi gick runt och kollade på alla djur, såg en delfinshow och åkte i parkens åkattraktioner. Det bästa med parken var dock djuren och delfinshowen. Åkattraktionerna var inte alls lika häftiga som de vi har hemma. Detta förklarades senare med att kineserna inte gillar fart nått vidare. Nästan ingen kö till några av de "snabbare" attraktionerna men en lång kö till parisehjulet.
Första halvan av dagen spenderades till att gå runt och kolla på alla djur:
Inne bland de stora akvariumen:
Craigs absoulta favoritdjur, troligen hans lyckligaste dag i Hong Kong på grund av att vi såg dessa:
Marcus vid Pandorna:
Jag och Tove vid krokodilerna:
Lagom till delfinshowen kom solen fram...:
varav kineserna skyndar sig att fälla upp paraplyerna för att skydda sig från att få någon som helst färg. I kina är det fint att vara vit!:
Delfinshowen:
Efter vi gått igenom och sett allt som fanns i djurväg var det dags att pröva åkattraktionerna. Dessa var som sagt inte lika bra som hemma men vi hade riktigt kul ändå. Ett stort plus var även att kineserna själva inte vågade åka de snabbare attraktionerna så vi behövde knappt köa på hela dagen :)
Efter Ocean Park åkte jag och Marcus för att se "A Symphony Of Lights" vilken är en ljusshow som visas varje kväll och är världens största permanenta ljus- och ljudshow. Cirka 40 skyskrapor är med i showen genom att blinka i olika färger och sända ut laserljus i takt till musik. Fint var det och hel klart värt att se om man befinner sig i Hong Kong.
Marcus vid hamnen. Skyskraporna i bakgrunden står på Hong Kong island och är med i showen:
Ljusshowen kan ses från Hong Kongs "Avenue of Stars" så efter ljusshowen gick vi omkring och kollade på stjärnorna i marken. Inte många asiatiska kändisar man känner igen men vi hittade i alla fall några.
Jackie Chans stjärna:
Eftersom att Marcus älskade dumplingsarna lika mycket som jag gör avslutades dagen med ytterligare en middag på dumplingsstället:
Kram Emelie

Barrunda i Soho

Torsdagar är den dag i veckan som jag har min längsta skoldag. Så var även fallet denna vecka eftersom jag inte kunde skippa några föresläsningar på grund av en gruppredovisning i Human Resource Management kursen. När den otroligt långa dagen i skolan äntligen var slut mötte jag upp Marcus (som tagit sig en ordentlig sovmorgon) och visade honom mitt extremt lilla studentrum. Efter detta blev det ett snabb stopp på hotellet för att fixa iordning oss lite inför kvällens utgång och sedan ner mot centrum för att möta Tove och Craig. Det blev middag på vår favorit restaurang - dumplings :) Detta var första gången Marcus fick äta riktig kinesisk mat, eftersom att det helt enkelt inte är kinamat som serveras på kinarestaurangerna i Sverige.
Tove, Marcus och Craig på restaurangen:
Dumplings, nudlar, grönsaker och öl:
Efter middagen blev det ner mot stadsdelen Central och vidare mot Soho. Där ligger det massa pubar och nattklubbar. Planen var att sätta oss på en pub en stund för några öl och sedan dra vidare till den nattklubb där några andra utbytesstudenter var.
Så blev det dock inte. Kvällen blev något helt annat än planerat och förväntat och resulterade i bästa utekvällen någonsin i Hong Kong! Vi hamnade med i en barrunda med massa okända människor. Dessa visade sig sedan vara rugbyspelar som var i Hong Kong för Rugby 7s. Rugby 7s innebär rugby med 7 spelare istället för med 15 som det vanligtvis är, landslagen åker runt på en "turne" och spelar på 8 olika ställen. Lite coolt att vi festade med rugbyspelare iförda kilt från skottländska landslaget :)
Innan barrundan kommit igång:
Tove och Craig, barrundans första stopp:
Barrundans sista stopp:
En oförglömlig galen kväll! :)
Kram Emelie

10 000 Buddhor & Chi Lin Nunnery

Onsdagen blev det upp mot skolan för att visa Marcus vårt fina Campus. En annan anledning var för kinesiska lektionen jag inte kunde missa eftersom vi i stort sett alltid har obligatorisk närvaro här till skillnad från i Sverige (vi får bara missa 3 tillfällen per termin).
På grund av detta fick jag plugga så effektivt jag bara kunde alldeles före föreläsningen medan Marcus lekte med nya kameran:
Efter föreläsningen blev det lunch med Tove på en av våra favorit restauranger, den vegetariska kinaresaurangen i Shatin innan jag och Marcus gick iväg för att se templet med de 10 000 buddhorna. Templet har jag ju redan sett en gång tidigare men med så fint sällskap så skadar det inte att se det en gång till. Dessutom kan man posa med de olika buddhorna vilket gjorde det hela ännu roligare :)
På väg upp mot templet:
Buddha och Jag:
Marcus och hans år, ormens år:
En bonus var att vi fick se vilda apor, de första jag sett här i Hong Kong :) Fyra stycken var de och de satt inte alls långt ifrån oss på ett hustak. Den här gången var jag dock noga med att hålla avstådet med tanke på den förra "apincidenten":
Efter de 10 000 buddhorna åkte vi vidare till Diamond Hill där Chi Lin Nunnery ligger. Även detta ett buddisttempel. Jag blir lika förvånad varje gång jag befinner mig i Centrala Hong Kong och ändå hittar en lugn och grön plats för det man ser mest av här är skyskrapor och asfalt.
Marcus vid Chi Lin Nunnery:
En del av trädgården som låg i anslutning till Chi Lin Nunnery:
På kvällen åt vi riktigt god Japansk mat där man beställde in massa olika grillspett och doppade i någon god japansk grillsås. Spetten bestod av kött av olika slag, fisk, sötpotatis och majs så det var en riktigt mysig restaurang vi hamnade på. Efter middagen åkte vi till Mong Kok för lite shopping på Ladies market. Härifrån fick vi med oss ett sött kinesiskt teset och en tavla med kinesiska blommor på som ska upp i den nya lägenheten när jag flyttar hem :)
Marcus vid Ladies Market:
Hade en riktigt fin dag med min otroligt fina pojkvän :)
Kram Emelie

Födelsedagsfirande och Macau

Måndagen förra veckan var dagen då jag landade i Hong Kong efter en långweekend i Malaysia. En snabb vända till campus blev det för att packa om väskan och sedan återigen tillbaka mot flygplatsen för att äntligen möta upp med Marcus. 2,5 månad ifrån varandra för att äntligen spendera 6 dagar ihop :) Och 6 underbara dagar har det varit!
Trots att Marcus var trött från den långa flygresan så blev det att fira hans födelsedag med present, sushi och öl på en restaurang i Shatin.
Avundsjukt värre blev det från min sida när jag upptäckte att Marcus var en naturbegåvning med pinnarna och direkt åt bättre med dem än mig som redan övat i 2,5 månad. Livet är orättvist ibland ;)

På tisdagen blev det upp tidigt för att ta färjan över till Macau. Marcus ville se Asiens Las Vegas och till skillnad från oss när vi var där förra gången så vågade sig Marcus på ett spel. Lägsta insatsen på vissa bord är 1000 kr, detta var inte bordet Marcus spelade på utan vi provade ett roulettebord med betydligt lägre insats än så. Förutom kasinona vi var på så hann vi med lite turistande i staden.
Macau med Casino Lisboa:
Marcus uppe vid en fästning:
The Venetian:

Macao blev en riktig heldag där vi såg det mesta av staden samt tre av de största kasinona. På kvällen tog vi färjan tillbaka till Hong Kong igen.
Kram Emelie

Underbara Malaysia

Snart två veckor sedan jag och Tove landade i Malaysia men eftersom jag inte hunnit blogga om detta ännu kommer inlägget här :)
Vill börja med att förtydliga att detta var en backpacking semester i miniformat, trots kommentarer från vissa att "It isnt backpacking just because you had backpacks" (Craig).
Torsdag
Vi landade i Kuala Lumpur och åkte direkt vidare mot ön Penang som ligger cirka 4 timmar därifrån. Bussarna i Malaysia kunde man verkligen inte klaga på, kändes som att resa i första klass och var bra mycket bekvämare än flyget. Dessutom kostade det bara 75 kr för hela 4 timmars resan. Prisvärt!
Vi kom fram till Penang tidigt på torsdagsmorgonen. Eftersom det fortfarande var många timmar kvar tills vi kunde checka in på hotellet så promenerade vi runt i staden tills vi hittade ett indiskt ställe som serverade frukost. Egentligen ville vi bara köpa något för att ha någonstans att sitta medan vi väntade på att solen skulle gå upp men vi blev båda positivt övveraskade när det visade sig att indisk frukost var väldigt god frukost.
Efter frukosten tog vi oss bort mot Batu Ferringhi Beach för välförtjänt vila i solen medan vi väntade på att få checka in på hotellet. Hela torsdagen blev en väldigt lugn dag. Vi var båda trötta efter resan så det passade helt perfekt med en hel dag vid stranden och senare vi hotellets pool.
På kvällen blev det en supergod malaysisk middag och sedan lite shopping på Penangs nattmarknad. Stället vi åt middag på var väldigt speciellt då det bestod av en mängd olika matstånd där man själv kunde välja precis vad man ville ha. Maten på Penang bestod främst av Malaysisk mat, indisk mat och kinesisk mat eftersom det är de folkgrupper som bor där. Middagen kostade dessutom bara runt 20 kr per person så det var både jättegott och väldigt billigt.
Den Malaysiska ölen, liknande en vinflaska i storlek:
Så här såg det ut där vi åt. En mängd olika matstånd samlade på samma ställe:
Fredag
Hike i regnskogen!
Vi hade vår egna privata guide som tog med oss ut i regnskogen. Jag vet att det kanske inte är typiskt backpackers att lägga pengar på en privat guide men till vårt försvar så kostade det bara 600 kr för hela dagen. Älskar verkigen priserna i Malaysia, allt är så billigt där :)
Hiken blev verkligen lyckad och regnskogen är helt fantastisk, så annorlunda någon skog jag någonsin varit i förut. Extremt vackert var det! :) På vandringen genom skogen såg vi en hel del, en varan, apor, enorma myror, fjärilslarver, "knarkväxt" och köttätande växt var några av dessa.
Redo för hike:
Fjärilslarverna vi såg. De var allt annat än vackra. Blev livrädd när jag såg dem då och blir fortfarande lika rädd för dem varje gång jag kollar på bilden nu. Ser ut som små ormar och rör man dem så får man ett gift på sig:
Tove och guiden:
När vi tagit oss igenom regnskogen så kom vi till en väldigt folktom strand. Här fanns någon slags organisation som arbetade för att hjälpa sköldpaddorna eftersom de håller på att dö ut.
Små alldeles nykläckta ungar som väntar på att bli tillräckligt stora för att släppas ut i havet:

Så här har de markerat ut vart äggen grävts ner för att kunna skydda dem:

Den sista timman av utflykten fick vi hänga på stranden medan vi väntade på båten som skulle ta oss tillbaka mot hotellet:
På vägen mot hotellet kom vi på den spontana iden att åka vattenskoter. Varken Tove eller jag hade provat förut. Man skulle väl kunna säga att Tove gillade det mer än vad jag gjorde. Hon är lite modigare än mig med sådant där så medan hon körde omkring snabbt i vattnet så koncentrerade jag mig mest på att hålla mig kvar utan att krocka med något/något ;)
Dagen avslutades med indisk middag i George Town:
Lördag
Sista dagen i Penang var lördagen.
Vi spenderade några första timmar vid stranden innan vi återigen blev upplockade av våran privata guide/ chaufför/ fotograf. Sedan blev det en guidad tur över ön Penang och dess viktigaste sevärdheter. Vi hann med några tempel, ormfarm, choklad/kaffe/te provning och en botanisk trädgård.
Första templet, Reclining Buddha:
Jag i templet, posandes bredvid buddhan för mitt år, drakens år:
Kaffe provning (Och nej, jag dricker fortfarande inte kaffe men det var gratis så jag kunde lika gärna prova):
Botanical garden:
Det var i Botanical garden som aporna slog till i vad jag skulle vilja kalla för den helt oprovocerade apattacken. För andra gången i mitt liv blev jag attackerad och jagad av apor (förra gången var i en öken i Saudi Arabien).
Höll mig på vad jag tyckte var ett lämpligt avstånd och tänkte på att djuren är mer rädda för mig än vad jag är för dem. Detta vet jag numera att det bara är skitsnack! Aporna var inte mer rädda för mig än vad jag var för dem, helt tvärtom! Så när jag ser att en apa närmar sig så backar jag lite, hjälper inte så jag backar lite mer. Detta hjälpte inte heller så rätt som det är springer jag omkring med en fräsande apa efter mig. Tove som skulle rädda mig genom att försöka skrämma bort dem får även hon fly med en apa efter sig. Kan ju åtminstonde säga att vi troligen roade resten av människorna på platsen. Inte varje dag de ser två blonda svenskar springandes och skrikandes med flera miniapor efter sig.
Aporna före attacken:
Dagens tredje tempel:
Guiden som styrde upp båda våra dagsutlykter:
Dagen avslutades med Orm tempel och ormfarm innan vi satte oss på bussen tillbaka mot Kuala Lumpur. Modiga jag vågade klappa ytterligare en orm:
Penang var verkligen en vacker plats att vara på. Detsamma kan inte sägas om Kuala Lumpur. Staden är väldigt smutsig och inte vacker alls. Tiden i Kuala lumpur bestod mestadels av shopping på köpcentrum och på marknaden i China Town. Där införskaffade jag mig bland annat en riktigt stor backpacking väska inför resan till Kina efter skolan.
Förutom shopping så bestämde vi oss för att se Petrona Twin towers vilken är en av världens högsta byggnader och Malaysias kändaste landsmärke. Efter 2 timmar i kö, vilken vi trodde var direkt upp i byggnaden fick vi våra biljetter och och även en tid om att vi 3 timmar senare ska få åka upp till skyskrapans utsiktsvåning. Inte helt värt att köa i 5 timmar för att ta sig upp där men nu är det gjort i alla fall :)
Tove väl uppe i Petrona Twin Towers:
Jag och Tornen:
Kvällen och därmed också semestern avslutades med shopping på marknaden i China Town och med en riktigt god middag:
Kram Emelie

En underbar vecka!

En underbar vecka har gått.
Har spenderat en hel vecka med världens finaste pojkvän! Vi har bott på lyxhotell ( i alla fall i jämförelse med campus boendet), jag har nästan varit ledig från skolan och vi har turistat i Hong Kong. Vi har hunnit med en hel del den här veckan och fastän Marcus bara varit här i 6 dagar så känns det som att jag på den tiden lyckades visa honom hela Hong Kong.
Nu är jag i alla fall tillbaka i verkligheten igen. För ungefär 2 timmar sedan lämnade jag Marcus på flygplatsen. Precis lika jobbigt som första gången var det och ännu värre blev det när jag kände att jag också skulle velat sätta mig på flyget mot Sverige. För fastän jag trivs väldigt bra här och har väldigt fina vänner här så saknar jag ju så klart också alla där hemma.
Är nu tillbaka i mitt campusrum som känns ännu värre nu efter att ha spenderat veckan på ett riktigt fint hotell och imorn är det återigen dags för skolan.
Nu har jag internet igen så nu ska det bli ordning med uppdateringen av bloggen. Målet imorn är att både lägga upp ett inlägg om min och Toves semester i Malaysia och om veckan som gått nu när Marcus har varit här.
Nu måste jag i alla fall sova, har timmar av kinesiska pluggande att ta igen i morgon före förelsäningen innan jag är redo för morgondagens förhör!
Kram Emelie

Malaysia var KING

Tillbaka från Malaysia igen.
Resan har varit helt underbar och vi har hunnit med att se och göra hur mycket som helst dessa 5 dagar vi varit borta. Har varit riktigt skönt med en semester :)
Att vara tillbaka i Hong kong är inte fel det heller, för idag kommer äntligen Marcus hit :) Som jag har längtat!
Till flygplatsen snart för att möta upp honom.
Uppdaterar därför mer om Malaysia senare.
Kram Emelie

Snart Malaysia

Malaysia i morgon!
Det är äntligen dags för en ny utlandssemster så imorn sitter jag och Tove på flyget mot Kuala Lumpur.
En riktig långweekend blir det i värmen, onsdag till måndag blir vi borta.
Det fins ingen riktig plan för resan men som det ser ut nu ska en dag spenderas i Kuala Lumpur och resten på ön Penang. Får se hur det blir, men några mål med resan är sol, strand, storstad, regnskog och för en gångs skull god mat :)
Har en och en halv underbar vecka framför mig nu. Först Malaysia, och sedan när vi landar i Hong Kong på måndag så blir det bara fram och tillbaka mellan flygplatsen för klockan 15 landar Marcus här :)
Kram Emelie

Sommar och Sol

Solen är tillbaka i Hong Kong, och förhoppningsvis är den här för att stanna!
Igår var första gången jag kunde gå ut i bara kjol och linne, och idag var det lika varmt och fint väder igen. 27 grader och sol har vi haft idag, underbart! :)
Så här såg det ut när jag vaknade imorse:
Idag kom även tentaresultat för två av tentorna jag skrev förra veckan. Trots enorm tidspress så visade det sig att det gick riktigt bra ändå, 84 av 100 på "Management" tentan och 92 av 100 på"Human Resource Management" tentan . Så jag är väldigt nöjd helt enkelt :) Nu väntar jag bara på ett sista resultat men det kommer troligen inte fören efter Malaysia semstern.
Malaysia semestern är inte långt borta nu, två skoldagar kvar bara sen sitter vi på flyget.
Kram Emelie

Sverige goes Hong Kong

Shopping i Mong Kok igår.
Jag skulle inhandla en födelsedagspresent till någon som fyllt år och sedan var vi "tvugna" att fylla upp våra garderober med lite kläder vi behövde.
Shoppingrundan började dock med frukost. Och för första gången sedan vi kom till Hong Kong (10 veckor sedan) så lyckades vi hitta riktig västerländsk frukost. Kineserna själva äter nämligen nudlar eller liknande till frukost. Toast med stekt ägg, var verkligen gott efter så lång tid utan.
Toasten såg dock inte riktigt ut som vi trott, kineserna har väl gjort sin egna tolkning av det hela:
Stekt ägg + te:
Medan vi gick runt och shoppade blev vi mer och mer medvetna om hur stort Sverige egentligen är i Hong Kong. I butikerna spelades Robyn och Mandao Diao. Det finns flera H&M och IKEA affärer, även den svenska klädkedjan Monki finns i Hong Kong. Och i en av klädbutikerna såg jag en asiatiskt tjej med Cheap Monday jeans, vilket även det är ett svenskt märke. Detta är bara några exempel på hur mycket från Sverige som finns i Hong Kong för vi har till exempel även hört några olika Svenska band spelas på nattklubbar när vi vart ute.
Då blir man lite imponerad av hur mycket som är känt som egentligen ursprungligen kommer från lilla Sverige.
På kvällen blev det lite grupparbete, inte riktigt lika kul som att shoppa men det måste ju också göras. Men skulle ju kunna säga att det är bra mycket intressantare än grupparbete i Sverige eftersom vi här får lära oss så mycket om den kinesiska kulturen. Det är extremt mycket saker som skiljer sig från hemma i Sverige.
Dagen avslutades med att jag och Tove lagade mat hemma hos henne för att sedan sitta nerkrypna under en filt för att kolla på filmen "Lucky number Slevin".
Kram Emelie

Hike på "Dragons back"

Idag har jag haft en helt fantastisk dag och jag har varit hur lycklig som helst! :) Efter allt tentaplugg så hade jag nästan glömt hur roligt man kan ha det här i Hong Kong och hur mycket man kan skratta men det tog vi definitivt igen idag.
Idag var det ju hike som stod på schemat, och vilken hike det sen blev! :)
Jag, Tove och Craig gav oss iväg rätt tidigt imorse för att prova på vandringsleden "Dragons back" i Shek O Country Park på Hong Kong island. Och hur vackert som helst var det verkligen!
Några bilder från dagen:
Jag och Craig:
Utsikten:
Tove och Craig:
När vi avslutat själva vandringsleden så hoppade vi spontant på en buss nedanför berget och åkte till byn vi sett från toppen. Där hade de en väldigt fin strand som vi roade oss på ett tag:
Lycka!:
Efter spontantrippen till stranden åkte vi vidare tillbaka mot det mer centrala Hong Kong för att prova på pizzorna på en nyöppnad restaurang. Lunchen blev alltså vad Craig kallade för "typisk Amerikans lunch". Pizza + frozen youghurt till efterrätt. Och gott var det! :)
Frozen youghurt:
Men dagen var inte slut där. Vi har haft en riktig heldag ihop vi tre så vi hann även med lite shopping, middag och slutligen en kvällsfka på starbucks.
Har helt enkelt haft en underbar dag idag med mina helt underbara vänner :)
Kram Emelie

Lite oroligheter

Har fått några oroliga sms idag angående tsunamin och jordbävningen.
Jag mår fint så ni behöver inte oroa er för mig, Hong Kong är inte drabbat. Min rumskompis har även kollat de kinesiska nyheterna och de har inte utfärdat några varningar just för Hong Kong, endast för en annan kinesisk stad som inte ligger i närheten.
Kram Emelie

Mot bättre tider!

Skrev "midterm" periodens två sista tentor idag. Kändes väldigt bra! Mest för att den hårda pluggperioden nu är över men även för att jag tror det gick rätt bra på tentorna. Hur det egentligen gick visar sig antagligen efter Malaysia resan men förhoppningsvis gick det helt enkelt bra :)
Nu är det i alla fall slut på allt vad tentaplugg heter för några veckor framöver, och även om vi har en hel del skolarbete att göra även i vanliga fall så hoppas jag nu att vi kommer ha mer tid över till att turista i Hong Kong igen.
Nu på kvällen har jag, Tove, Craig och Jonas och vart ute och ätit på en kinarestaurang som har fått väldigt bra betyg av Michelinguiden. Och att restaurangen var populär märktes för vi fick stå och köa i 1,5 timma bara för att få ett bord. Maten där bestod av traditionella kinesiska rätter så som till exempel dumplings. Det var god mat men vi kanske hade lite för höga förväntningar för det var inte så gott som man kunde trott.

Från kvällen:
Så här kan riktig kinamat se ut (innehållandes räkor), min favorit för kvällen:
Craigs efterrätt, något han inte riktigt var helt nöjd med:

Vi beställde in ett antal olika rätter och fastän det inte ser så himla gott ut på bilden så var det faktiskt det :) Det roligaste med restaurangen var dock att personalen inte alls kunde engelska. Det ända ord de verkade kunna var "Saucie saucie" vilket de sa när de hällde upp soja åt oss :)
Kvällen blev helt enkelt ett bra avslut på tentaperioden!
Planerna för imorn är hike med Tove och Craig, vi ska ge oss ut och vandra i någon av Hong Kongs alla vandringsleder.
Kram Emelie

Ett efterlängtat betyg

Idag har jag mycket att vara stolt över!
För det första fick vi resultatet på mandarin tentan vi gjorde i måndags, visade sig att det gick väldigt bra. 94 poäng av 100 och det är jag verkligen nöjd med :) Sedan kom ett resultat jag väntat på väldigt länge. Jag fick äntligen reda på att min D-uppsats som jag skrev i höstas har godkänts. Underbar känsla! Nu är jag verkligen hur nära min magisterexamen som helst!:)
Nu på kvällen fick jag ytterligare en bra nyhet, det har skrivits om min lillebror i tidningen:
"Matchens store lirare var Elfhögs keeper Erik Hernvall Jonsson" och " Gustav och Pontus bildade effektiv mur tillsamans med storspelande målvakten Erik Hernvall".
Då blir man en väldigt stolt storasyster!
Förutom dessa goda nyheter har dagen bestått av plugg och återigen endast plugg, vilket kanske inte har vart riktigt lika roligt. Men imorn avslutar vi äntligen tentaperioden med våra två sista tentor, en i antropologi och en i Human Resource Management. Ska verkligen bli härligt att få detta över så vi återigen kan återgå till att turista i Hong Kong!
Kram Emelie

En speciell födelsedag

Idag fyller min underbara pojkvän 22 år. Önskar verkligen jag kunde vart där hemma med honom och firat så som han förtjänar. Istället får jag flytta hans födelsedag framåt och fira när han är här och hälsar på mig i Hong kong. Dit är det förresten mindre än två veckor kvar nu och jag längtar som bara den!

Min Marcus:

Kram Emelie

Mandarin tenta - Check

Mandarin tentan är nu gjord!
Och det gick dessutom bra!
Så kändes det i alla fall så får vi se vad resultatet säger på onsdag ;) För på det här universitet behöver man inte vänta i 3 veckor på resultat utan här rättar lärarna till nästa föreläsning. Att de rättar så fort innebär att resultatet på första tentan kommer redan imorn och det känns ju lite nervöst! Så nu hoppas jag verkligen att de gick hyfsat bra i alla fall.
Nu återstår bara två tentor av denna tentaperiod. Ska bli härligt när man kan ägna dagarna åt annat än att bara plugga igen :)
Kram Emelie

Världens bästa Fanny

Har precis pratat med världens bästa Fanny!
Är underbart lycklig just nu för det är första gången jag lyckats prata med Fanny sen jag åkte hemifrån :)Hela två månader sedan alltså och i vanliga fall pratar vi en gång i veckan. Så nu är jag återigen uppdaterad med det senaste från Trollhättan ;)
Har precis pratat med världens bästa Fanny!
Är underbart lycklig just nu för det är första gången jag lyckats prata med Fanny sen jag åkte hemifrån :) Hela två månader sedan alltså och i vanliga fall pratar vi minst en gång i veckan. Så nu är jag återigen uppdaterad med det senaste från Trollhättan ;)

Jag och Fanny i Rhodos 2009:

Samtalet förgyllde verkligen min kväll även om jag nu råkade stanna uppe längre än tänkt.
Nu blir det sova för imorn väntar en hel dag full med kinesiska plugg innan det är dags för tentan.

Kram Emelie

Kinesiska tenta nästa!

Idag har jag spenderat hela dagen i Toves rum. Vi har haft en lugn dag med desperate housewives, reseplanering och plugg inför kinesiska tentan. Kinesiska är det jag känner mig bäst förberedd inför och imorn är det dags för första tentan så jag hoppas att det ska gå bra. I och för sig så borde det vara det jag är mest förberedd inför eftersom det är den kursen vi har mest jobb med. I den kursen har vi både läxa och två förhör varannan vecka. Men jag ska inte klaga, har lärt mig massa nyttiga saker som till exempel: Jintian wanshang wo xiang qu wangqiuchang da wangqiu - I kväll skulle jag vilja gå till tennisplan för att spela tennis. Och självklart massa andra fraser som man inte kan klara sig utan ;)
Som avslut på kvällen blev det pizza. Denna fick vi levererad med moped direkt utanför Toves hus, standard i Hong Kong! ;)
Har även gått och blivit beroende av dessa "mangogodisar":


Torkad mango när den är som bäst, har blivit mitt nya favoritgodis! :) Definitivt något jag måste köpa upp ett lager av för att ta med hem till Sverige.
Kram Emelie

Ännu lite mer reseplanering

Fick detta härliga inlägg på Facebook från Tove:
Safari i Malaysia låter ju inte helt fel så nu letar vi förfullt efter Kuala lumpurs närmsta nationalpark. Safari i regnskogen är ju något man bara inte kan missa, precis en aktivitet i vår stil! ;)
Mitt andra mål med resan kan ni se här, en bild som Fanny tog förra midsommar:
Denna bild leder fram till mitt nästa mål med Malaysia resan. Självklart vill jag också ha en fin strand med massa sol och bad. Målet är att komma hem från Hong kong och för en gångs skull vara brunare än min bror Joel. Vad tror ni om oddsen på det?! ;)
Vad Joel sa om det hela kan ni se här:
Jag tänker i alla fall ge det hela ett försök ;)
Kram Emelie

Barrunda

Igår tog jag, Tove och Craig en mindre barrunda här i Hong Kong.
Att gå på krogen här är väldigt billigt, i alla fall om man är tjej. Gratis inträde överallt och nästan alla krogar har dessutom öppen bar för tjejer.
Kvällen började hos Tove där vi själva lagade middag. Sedan var det vidare ner till Hong Kongs mer centrala delar där första stoppet blev en vinbar. Efter det gick vi vidare till nästa nattklubb vilken låg på 28 våningen i en av skyskraporna. Där var det dock inte fri bar så jag beställde en öl, för öl kan ju liksom inte vara dyrt nånstans tänkte jag. FEL! Ölen kostade 80 kronor! Efter denna nattklubb hann vi med ännu ett sista stopp på en annan krog.
Barrundor i Hong Kong är alltså i princip gratis, Tove klarade hela kvällen på bara 30 kronor medan jag hamnade på 120 kronor inräknat med min dyra öl.
På väg hem hoppade även en kines in i vår taxi för att han skulle åt samma håll. Efter en liten stund kommer han dock på att det inte alls var åt rätt håll varav han stannar taxin, ger oss 300 kronor och säger "Hong Kong people are nice people". Taxin hem kostar egentligen bara 200 kr så han betalade för hela våran taxi oxh lite till :)
Idag har jag haft en betydligt lugnare dag. Pluggdag på Starbucks med Tove som avslutades med sushi och "desperate housewives" marathon.
Kram Emelie

Första tentan - Check

Första tentan avklarad!
Enorm tidspress då vi bara fick 45 minuter på oss för att svara på 20 flervalsfrågor och 4 större frågor med öppet svar. Extremt svårt! Man fick liksom ingen tid till att tänka utan det viktigaste blev att skriva vad som helst så fort som möjligt. Hoppas att det gått bra ändå! :)
Idag har vi även bokat en resa till Malaysia :)
Den 16 mars flyger vi från Hong Kong och landar sedan i Kuala Lumpur. Ska bli helt underbart! :) En riktig lång weekend blir det dessutom då vi reser på en onsdag och kommer tillbaka till Hong Kong på måndagen efter. Att vara utbytesstudent har hel klart sina fördelar ibland! :)
Kram Emelie

Ibland måste man unna sig

I Sverige är min absoluta favoritaffär Nelly.com. Där får de in massa nya fina kläder varje vecka så hemma är det en butik jag handlar ifrån ofta. Nu har jag ju bott i Hong Kong i 8 veckor och inte handlat därifrån en enda gång. Vilket är mitt längsta shopping uppehåll från Nelly någonsin.
Men idag kunde jag inte låta bli längre. Marcus kommer ju hit om tre veckor och jag vet att han kommer vara långt ifrån max gränsen för bagaget så tänkte att han kunde fylla upp lite av den tomma platsen i väskan med kläder till mig.
Unnade mig därför att köpa denna klänning från Nelly idag:

Imorn är det dags för den första tentan. Denna är för "Principles of management" kursen jag läser.
Så imorn klokan 14.15 är första tentan klar med bara tre tentor kvar tills nästa vecka. Ska bli skönt att få det överstökat!
Nu blir det lite sista ytinlärning innan jag är klar för dagen.
Kram Emelie

Ny bloggdesign

Tröttnade igår på att bloggen såg så fruktansvärt tråkig ut så skickade iväg ett mejl till Marcus med en mängd bilder från Hong Kong och bad honom att ordna till den lite.
Resultatet ser ni här idag och visst blev det fint!
Jag är i alla fall supernöjd! :)
Kram Emelie

Reseplanering

Efter att ha suttit instängda och pluggat alldeles för länge så är det nu dags att styra upp en ny resa.
En weekend efter att alla tentor är avklarade låter därför inte helt fel, så jag och Tove har nu spenderat kvällen till att leta resor till varmare länder. Jag kunde inte ha valt en mer perfekt stad att plugga i eftersom Hong Kong ligger nära alla populära semsterländer som exempel Thailand, Vietnam, Malaysia och Singapore.
Även efter att skolan slutar i april så har jag och Tove tänkt att stanna kvar i Kina ett tag och resa runt. Det som då diskuterades idag var Shanghai, Peking och Tokyo men vi hinner säkert ångra oss några gånger till innan det är dags att boka biljetter. Vad som i alla fall är säkert är att jag inte tänker lämna Kina fören jag sett den kinesiska muren. Den är verkligen ett måste! ;)
Kram Emelie

RSS 2.0