Dag 2 - Ocean Park

Semestern fortsatte på Ocean Park. Dagen där började med hyfsat fint väder men slutade i hellregn, åska, blixtrar och kaos.
Men detta var inget som förstörde dagen, trots denna otur hade vi en riktigt fin dag. Vi såg alla akvarium och djur, åkte några åkattraktioner och såg två stycken djurshower.
Favoritdjuren var Pandorna:
Vi och vår nya vän. Alla tre gör "Kinaposen". (kolla händerna) Så gör ALLA kineser på ALLA kort de tar:
Jag och mamma hakar på senaste mösstrenden:
Sjölejon:
I väntan på delfinshowen, minuter innan regnet startade. Före regnet:
Efter regnet:
Har aldrig sett det regna så mycket i hela mitt liv tror jag. Himlen bara öppnade sig helt. Det komiska var (?) att jag och Erik precis satt oss för att åka en bergochdalbana när det började. Precis när de släpper iväg oss stänger de av resten av kön för att det regnar för mycket. Väl ute blev vi dyngsura på mindre än 30 sekunder. Komiskt till en börjar men när man ser blixten slå ner alldeles i närheten så blir man ganska rädd istället. Hade det vart i Sverige så hade det nog inte funnits några chanser för att vi skulle fått åka.
Väl ute ur åkattraktionen bestämmer vi oss för att det är dags för att åka tillbaka mot stan. Snabbaste vägen tillbaka mot utgången är ett tåg. Eftersom parken är delade på två delar som ligger på varsin sida av ett stort berg så måste man åka linbana eller tåg för att ta sig runt. Här hade kineserna misslyckats helt med att styra upp en kö för alla tusentals turister som skulle lämna parken samtidigt på grund av allt regn. Vilket resulterade i en stor mängd panikslagna människor. Det tog alltså ett tag att ta sig ut men efter cirka 2 timmar var vi tillbaka i alla fall.
Efter ett snabbt ombyte avslutade vi kvällen med en god middag på Pizza Hut samt med en del shopping på Ladies Market.
Kram Emelie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0