Yangshuo

Igår landade vi i Hong Kong igen efter en grymt bra semester i Kina, 12 dagar av nya fina minnen :)
Semestern började i Yangshuo som troligen är den vackraste plats jag sett här i Asien med sitt Avatar landskap. För har man sett filmen Avatar så kan man föstå att de svävande bergen i Avatar är inspirierade av de berg som finns i Yangshuo, de är helt otroliga.
I Yangshuo spenderade vi fyra dagar till att bara ha semester och ta det lugnt. Vi hyrde cyklar och cyklade runt på landsbygden, vi badade lerbad och varmakällor i en grotta, åkte bamboorafting på Yulong River, såg en ljusshow på Li River, åt god mat och spenderade kvällarna på vårt hostels Rooftop Bar.
Lite bilder från resan kommer här:
Själva resan till Yangshuo började med en nattbuss på 10 timmar. Självklart fanns det riktiga sängar i bussen, kinesisk standard:
Yansghuo:
Ute på landsbygden i Yangshuo. Här ser ni de vackra bergen och ett av alla risfält som ligger där:
Ute på en flera timmars lång cykeltur på egenhand på landsbygden. Till hjälp för att hitta vårt mål hade vi bara en turistkarta och fick därför några gånger stanna för att fråga kineser om hjälp med vägen. Lite nytta av mandarinkursen har vi alltså haft eftersom att kineserna inte kan någon engelska:
Under cykelturen nådde vi Yulong River där vi stannade för lite bamboorafting:
En av kvällarna såg vi Yangshuos ljushow som troligen bestod av hundratals kineser som sjöng och dansade på Li River. En fin upplevelse trots att vi inte förstod själva innebörden i det som sas på kinesiska:
Yangshuo visade sig alltså vara den perfekta semesterorten och är en plats jag gärna skulle åka till igen vid nästa semester i Kina. För fler semestrar i Kina kommer det definitivt att bli! :)
Kram Emelie

Kommentarer
Postat av: Marcus

Hoppas att jag får åka med på den nya Kina resan ;)



Ser riktigt fint ut där, gillar bamboo-raftingen.



Puss puss

2011-05-11 @ 11:04:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0